FANDOM


MainHeader
Добре дошли!

Вие стигнахте до Fandom Developers Wiki — но можете също да ни се обадите Dev Wiki!

Ние сме главната дестинация на ФАНДОМ за хора които искат да се захващат с дълбоко гмуркане в кодирането. Ако вие сте заинтересовани да проучвате нашето хранилище за кодове или да откриете нова функция за вашата основна уики, вероятно имаме страница или две, които ще искате да ги прочетете. И има много информирани потребители които са подготвени да ви дадат ръка за помощ.

Затова, вземете няколко минути за да разгледате нашата главна страница. Мислим, че ще намерите малко тук който ще ви помогне да направите вашия дял от ФАНДОМ само малко повече свой — само малко „хладен“.

Излизайки отвъд JavaScript

Може би мислите, че Dev Wiki е само място където се чуват JavaScript фрагменти, така че всички уикита на ФАНДОМ могат да ги ползват.

Но, ние правим много повече от това.

Осигуряваме полезен преглед на кода до нашите сътрудници на Dev Wiki. (Ние не обичаме грешките повече от това, което правиш!) Ние предоставяме преводачески услуги за кода която ще намерите тука. Ние ще се подобрим в бъдеще, предлагайки нови начини на гледане на дълготрайни проблеми с кодирането. И ние предоставяме користна основа за обучение за много от доброволците които продължават да станат членки на Програмата за доброволчески програмисти.

Ако въобще не сте заинтересовани от това как ФАНДОМ работи вътрешно, скачайте и започнете с редактирането - дори и ако само питате много въпроси!

Неща които обичаме
Докато правим много неща тука, вероятно има три неща, особено които потребителите на ФАНДОМ ги свързват по-често с Dev Wiki.
JavaScript
Ако искате да попитате за функция на JS, или ако търсите съществуваща да я добавите на вашата уики, ние покриваме ви.
CSS
Как да създадете страница с CSS? Имаме го покрити.
Подобрения за чата
Нашите потребители направиха скрипти за функцията за разговор на чата в ФАНДОМ.


Неща които трябва да запомните
Чувайте няколко точки във вашия ум кога кодирате тук в ФАНДОМ.
Обхват
И CSS и JS могат да бъдат лични или за целия сайт. Личният код е онзи дето влияе само на вашата сметка. Кодът за целия сайт се прилага към една цяла уики, така че всички посетители ще видят неговия ефект. Според политиката за адаптиране на ФАНДОМ, не е позволен целия код да бъде за целия сайт, така че да можете да направите всичко, което искате с личен код.
МедияУики документи
Знаехте ли, че базата на софтуера МедияУики всъщност има документация? Не се срамувайте ако не! Вместо то, прочетете въвеждането на MediaWiki.org!


Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.

Fandom may earn an affiliate commission on sales made from links on this page.

Stream the best stories.

Fandom may earn an affiliate commission on sales made from links on this page.

Get Disney+