Fandom Developers Wiki
Advertisement

MainHeader

Dobrodošli!

Sletio si u Fandom Developers Wiki — ali slobodno nas zovite Dev Wiki!

Mi smo Fandom-ovo premijerno odredište za ljude koji žele duboko uroniti u kodiranje. Bilo da ste zainteresirani za upoznavanje našeg skladišta koda ili pronalaženje nove značajke za vaš wiki, vjerojatno imamo stranicu ili dve koju ćete htjeti pročitati. A tu su i mnogi suradnici koji su voljni pružiti ruku.

Tako treba nekoliko minuta da pogledate našu naslovnicu. Mislimo da ćete ovdje pronaći nešto što će vam pomoći da svoj dio Fandom-a napravite malo više svojim — malo više "kul".

Više od JavaScript-a

Možda mislite da je Dev Wiki samo mjesto gdje su JavaScript odlomci pohranjeni kako bi ih svi Fandom wikiji mogli koristiti.

Ali radimo mnogo više od toga.

Pružamo korisnu recenziju kodova našim suradnicima na usluzi Dev Wiki. (Mi ne volimo bagove više od vas!) Nudimo usluge prevođenja za kod ćete naći ovdje. Mi pljunujemo budućnost predlažući novije načine gledanja na dugogodišnje probleme kodiranja. I pružamo korisnu obuku za mnoge volontere koji idu na postati članovi našeg Programa za razvoj volontera.

Ako ste uopće zainteresirani za Fandom funkcioniranje pod kapuljačom, idite u desno i počnite uređivati - čak i ako samo postavljate puno pitanja!

Stvari koje volimo

Iako radimo puno stvari ovdje, vjerojatno postoje tri stvari koje korisnici Fandom najčešće povezuju s Dev Wiki-jem.

JavaScript

Želite li zatražiti JS značajku ili tražite postojeći koji želite dodati na svoj wiki, moramo vas uslužiti.

CSS

Volite oblikovanje s CSS-om? I tu vas podržavamo.

Lua

Our users have made a ton of Lua modules for you to use when creating powerful templates.


Stvari koje treba zapamtiti

Držite nekoliko točaka u vašem umu kad kodirate ovdje u Fandom-u.

Djelokrug

I CSS i JS mogu biti osobni ili web-široki. Osobni je onaj koji utječe samo na vaš račun. Web-široki odnosi se na cijeli wiki, tako da svi posjetitelji vide njegov učinak. Prema pravilima za prilagodbu Fandom-a, ne smije se čitav kôd smjestiti na cijelom web mjestu, a vi možete učiniti sve što želite s osobnim kodom.

MediaWiki dokumenti

Jeste li znali da osnovni MediaWiki softver ima dokumentaciju? Nemoj se sramiti ako to ne učinite! Umjesto toga pročitajte uvod u MediaWiki.org!


Advertisement