Fandom Developers Wiki
Advertisement

MainHeader

Добре дојдовте!

Сте слетале во Fandom Developers Wiki со отворен код — но можете слободно да ни се јавите на Dev Wiki!

Ние сме главната дестинација на Fandom за луѓе кои сакаат да се зафатат со длабоко нуркање во кодирањето. Без разлика дали сте заинтересирани да го истражувате нашето репозиториумот за кодови или да пронајдете нова функција за вашиот вики за дома, веројатно имаме страница или две што ќе сакате да ги прочитате. И има многу познавања корисници околу кои се подготвени да ја дадат својата рака.

Затоа, земете неколку минути за да ја разгледате нашата главна страница. Мислиме дека ќе најдете нешто тука што ќе ви помогне да го направите вашиот дел од Fandom само малку повеќе свој — само малку "ладен".

Одење надвор JavaScript

Можеби мислите дека Dev Wiki е само место каде што се чуваат JavaScript фрагменти, така што сите Fandom вики можат да ги користат.

Но, ние правиме многу повеќе од тоа.

Обезбедуваме корисен преглед на кодот до нашите соработници на Dev Wiki. (Ние не ги сакаме грешките повеќе отколку што правиш!) Ние нудиме преведувачки услуги за кодот што ќе го најдете овде. Ние ја плеткаме иднината, предлагајќи нови начини на гледање на долготрајни проблеми со кодирањето. И ние нудиме корисна основа за обука за многу од волонтерите кои продолжуваат да станат членки на Програмата за волонтерски програмери.

Ако воопшто не сте заинтересирани како ФАНДОМ работи под хаубата, скокнете и започнете со уредување - дури и ако само прашувате многу прашања!

Работи што ги сакаме

Додека правиме многу работи овде, веројатно има три работи, особено што Fandom корисниците најчесто се дружат со Dev Wiki.

JavaScript

Без разлика дали сакате да побарате функција на JS, или ако барате постоечка да ја додадете на вашата вики, ние ве покриваме.

CSS

Како скулптура со CSS? Имаме покриени.

Lua

Our users have made a ton of Lua modules for you to use when creating powerful templates.


Работи што треба да се запаметат

Чувајте неколку поени во вашиот ум кога кодирате тука во Fandom.

Обем

И CSS и JS можат да бидат лични или ширум. Личниот код е оној што влијае само на вашата сметка. Кодот ширум мапа се однесува на целиот вики, така што сите посетители ќе го видат неговиот ефект. Според политиката за прилагодување на Fandom, не е дозволен целиот код да биде ширум целиот сајт, додека пак можете да направите што сакате со личен код.

MediaWiki документи

Дали знаевте дека базата на софтвер MediaWiki всушност има документација? Не се срами ако не! Наместо тоа, прочитајте го воведувањето на MediaWiki.org!


Advertisement