FANDOM


MainHeader
Welkom!

Je bent op Fandom Developers Wiki geland — maar voel je vrij ons de Dev Wiki te noemen!

We zijn dé bestemming op Fandom voor zij die een diepe duik in de programmeren willen nemen. Of je nu geïnteresseerd bent in onze code verkennen of opzoek bent naar een nieuwe functie op jouw thuiswiki, dan hebben wij waarschijnlijk wat je zoekt. En we hebben veel kundige gebruikers die je kunnen helpen.

Neem een paar minuten om rond te kijken op onze startpagina. We hebben vast wel iets dat jou kan helpen jouw deel van Fandom een beetje meer eigen — dat kleine beetje "cooler" te maken.

Meer dan JavaScript

Je denkt misschien dat Dev Wiki slechts een plaats is waar JavaScript snippets opgeslagen worden zodat alle Fandom wiki's die kunnen gebruiken.

Maar we doen meer dan dat.

We bekijken ook code geschreven door jou of andere gebruikers van Dev Wiki. (We houden net zo min van bugs!) We bieden ook vertalingen aan voor de code die je hier kunt vinden. Ook verbeteren we de toekomst door nieuwe manieren voor te stellen om langlopende programmeerproblemen op te lossen. We bieden ook een nuttige omgeving voor veel van de vrijwilligers die uiteindelijk lid worden van ons Vrijwillige ontwikkelaarsprogramma.

Als je geïnteresseerd bent in hoe Fandom onder de moterkap werkt, voel je vrij om te gaan bewerken — zelfs als je veel vragen stelt!

Dingen die we leuk vinden
Hoewel we veel dingen hier doen, zijn er waarschijnlijk drie specifieke dingen die het meest met Dev Wiki door gebruikers worden geassocieerd.
JavaScript
Of je nu een JavaScript functie wilt aanvragen, of op zoek bent naar iets dat al bestaat om aan je wiki toe te voegen, dan hebben wij wat je nodig hebt.
CSS
Hou je van boetseren met CSS? We hebben alles dat je nodig hebt.
Chat hacks
Onze gebruikers hebben heel veel scripts voor de chat op Fandom geschreven.


Om in het achterhoofd te houden
Hou een paar dingen in het achterhoofd wanneer je hier op Fandom aan het programmeren bent.
Bereik
Zowel CSS en JavaScript kunnen persoonlijk zijn of voor de hele wiki toegepast worden. Persoonlijke code is dat wat alleen invloed heeft op jouw account. Wikibrede code is van toepassing op de gehele wiki, zodat alle bezoekers de effecten kunnen zien. Fandom’s beleid voor aanpassingen laat niet alle aanpassingen toe aan de code die op de gehele wiki wordt toegepast, maar je mag doen wat je wilt met jouw persoonlijke code.
MediaWiki documentatie
Wist je dat de MediaWiki software ook documentatie heeft? Schaam je niet als je dit niet wist! Lees in plaats daarvan op de introductie op MediaWiki.org!


Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.

Fandom may earn an affiliate commission on sales made from links on this page.

Stream the best stories.

Fandom may earn an affiliate commission on sales made from links on this page.

Get Disney+