Fandom Developers Wiki
Advertisement

MainHeader

Добродошли!

Налазиш се у Fandom Developers Wiki — али нас можеш звати и Dev Wiki!

Ми смо Fandom-ово премијерно одредиште за људе који желе дубоко да уроне у кодирање. Било да си заинтересован за упознавање нашег складишта кода или проналажење нових функционалности за свој вики, вероватно имамо страницу или две коју би желео да прочиташ. А ту су и многи искусни корисници који су у стању да ти помогну.

Узми пар минута за разгледање наше главне стране. Мислимо да ћеш овде пронаћи нешто што ће ти помоћи да направиш свој део Fandom-а мало више својим — мало више „кул“.

Више од JavaScript-а

Можда мислиш да је Dev Wiki само место где се чувају JavaScript скрипте како би сви Fandom-ови викији могли да их користе.

Али радимо много више од тога.

Пружамо корисну критику кодова нашим корисницима на услузи Dev Wiki. (Ми не волимо багове више него ти!) Нудимо услуге превођења кода на Dev Wiki. Ми постављамо будућност предлажући новије начине гледања на дугогодишње проблеме кодирања. Такође пружамо корисну обуку за многе волонтере који иду ка постајању чланови нашег програма волонтерских програмера.

Ако си уопште заинтересован за Fandom-ово функционисање под хаубом, упадај и крени да уређујеш - чак и ако само желиш да нам постављаш питања!

Ствари које волимо

Иако радимо пуно ствари овде, вероватно постоје три ствари које Fandom-ови корисници најчешће повезују са Dev Wiki-јем.

JavaScript

Да ли желиш да затражиш JS функционалност или тражиш постојећу коју желиш да додаш на свој вики? Можемо да те послужимо.

CSS

Волиш обликовање са CSS-ом? И ту те подржавамо.

Lua

Our users have made a ton of Lua modules for you to use when creating powerful templates.


Ствари за памћење

Држи неке тачке у глави кад кодираш овде у Fandom-у.

Утицај

И CSS и JS могу да буду утичу или само на твој изглед странице или на изглед целог викија. Лични CSS/JS је онај који утиче само на изглед твоје странице. Јавни CSS/JS се примењује на цео вики, тако да сви посетиоци виде његов учинак. Према правилима прилагођавања Fandom-а, не може сав код утицати на цео вики, али у свом личном коду можеш користити шта год пожелиш.

МедијаВики документи

Да ли си знао да лични МедијаВики софтвер има документацију? Немој да се стидиш ако не! Уместо тога прочитај увод у МедијаВики на MediaWiki.org!


Advertisement